2016-01-30

Januári könyves zárás

Ha visszatekintek a januárra, világosan kirajzolódik előttem, hogy ez a hónap nem a könyvekről szólt. Eleinte még volt kedvem olvasni, aztán elég sokáig elszöszöltem az S.-sel, utána meg valahogy nem csúszott semmi, hiába kezdtem nagyon várt könyvekbe, egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezek után meg már csak alig-alig volt kedvem olvasni, ráadásul teljesen más dolgokon járt az agyam a hónap második felében, igyekeztem kihasználni az év eleji lendületet és tervezgettem, belevágtam az olasz tanulásba, meg még a színezőmet is előszedtem és élveztem ennek a kis egyszerű tevékenységnek az agyvihar-generáló hatásait.



2016-01-28

Things I Love Thursday #54

Boldogságos csütörtököt mindenkinek! Tudjátok, mit nem csinálok mostanában? Például nem olvasok. Nincs hozzá kedvem, az agyam ezer más helyen jár, és nem akarom, hogy bármelyik könyvem is áldozatául essen ennek az időszaknak. Majd a havi könyves zárásban úgyis kifejtem, de inkább színezgettem, olasz nyelvtanos videókat néztem és elővettem a régi Progetto Italianóimat, hogy legyen valami fogalmam arról, hogy hogyan kell congiuntivóban ragozni.



+ Szülinapos dolgok: szuper ajándékok, összejövetelek, finom ételek és italok.
+ Például: vacsiztunk egyet a John Bullban, meg kaptam kapszulás kávéfőzőt, macskás öltözékeket és a kedvenc parfümömet.
+ Milani csomag, lett új szemhéjalapom és szemöldökformázóm, amiket mindenki istenít.
+ Megjött a Jolse rendelésem is szuper koreai kencékkel, és 10(!) db mintával meg mindenféle kedves ajándékkal.
+ Voltam olaszon, és csodásan éreztem magam, sokkal ügyesebb voltam, mint gondoltam! :) A csoport nagyon szimpatikus és a tanár is, most ennek örülök a legeslegjobban!
+ Ma is 25-nek néztek.

És felétek?

2016-01-26

Könyvek és Izland

Izland a legújabb kattanásom, nagyon szeretnénk idén eljutni oda, mondjuk az év második felében. Addig legalább lesz időm elolvasni 600 blogposztot, végignyálazom a kapcsolódó fórumokat, és mereszthetem a szemem a szépséges fotókra. Böngészés közben meg eszembe jutott az a néhány könyv, amit olvastam már és köze van az országhoz, plusz gyűjtögettem is néhányat melléjük, amiket szívesen elolvasnék a jövőben. Egyszer olvastam egy cikket arról, hogy Izlandon mindenki író, ehhez képest elég szegényes a magyar nyelvű felhozatal.

http://vayarevoltillo.tumblr.com/post/138000843440/photonear-by-anieto2k-httpflickrpdhggi9


2016-01-21

Things I Love Thursday #53

Nem tudom, mi van velem, és nem is szeretném elkiabálni, de totál elkerül a januári mélyrepülés. Még a hétköznapokkal sincs semmi problémám, de ha véletlenül elkezdenék bedurcizni, egy pohár száraz vörösbor csodákra képes. Jelenleg hatalmas vigyor ül az arcomon, de erről majd máskor.

http://blog.sigvicious.com/post/127640340715/the-highlands

+ H&M rendelés megjött - hogy az online shop mennyivel jobb, mint a győri boltjuk! #why (volt amúgy probléma 1 cuccal, de nagyon normálisak a supportnál)
+ Ez a kb egyórás mix, sokszor meghallgattam az elmúlt napokban (eléggé 4/4, én szóltam)
+ Ritka sok napsütés.
+ Újra színeztem, és ez a tevékenység egy csoda, főleg ha még zenehallgatással is összekötöm. Tudom, hogy sokak szerint ez bugyutaság, de rengeteg értelmes gondolat született a fejemben közben, egy csomó kreatív energiát szabadított fel az egész.
+ Gondolkodunk az idei utazáson, így mostantól ha nagyon akarok venni valamit, a fenti képre fogok gondolni, és akkor talán sikerül összehozni. 
+ Úgy néz ki, befogadnak egy nyelviskola olasz csoportjába, hétfőn megyek megnézni, annyira boldog vagyok!!!

És felétek?

2016-01-18

Körbeposzt - Külföldiül olvasós

Nagyon vártam már, hogy legyen új témázós rovat, múlt hétfőn is lestem a blogokat, hátha feldobják a hétfőmet ezek a posztok, és most végre előálltak a lányok egy szuper témával, ez pedig az idegennyelven olvasás kérdése. Bennem nagyon sokáig egyáltalán fel sem merült, hogy lehetne eredeti nyelven is olvasni a könyveket, aztán láttam, hogy mások is csinálják, és arra gondoltam, hogy annyira csak nem nehéz.



2016-01-16

TAG - Népszerűtlen könyves vélemények

Halásztam egy taget PuPillától! Azóta többen is kitöltötték, én most jutottam el addig, hogy leüljek bejegyzést írni. A vicc, hogy ma pont kaptam egy borzasztó szimpatikus kommentet az egyik könyves posztom alá, amelyben kifejtettem, hogy nem tetszett az a könyv, ami gondolom a kommentelőnek igen, úgyhogy még aktuális is ez a kérdéssor.




2016-01-14

Things I Love Thursday #52

Tavaszi hangulatban telnek a napok, egész jól elvagyok így a téllel. Tudom, hogy lesznek még mínuszok, de abszolút az az érzésem, hogy pillanatokon belül megérkezhet a tavasz, és ez kicsit elviselhetőbbé teszi számomra a sötét napokat.

http://www.bloglovin.com/frame?post=2480314917&blog=1135207

+ Tök finom dolgokat főztünk hétvégén, pl. rendkívül omlós szűzpecsenyét és berét is.
+ Rendeltem a jolse.com-ról néhány koreai kozmetikumot, még hiányzott ez-az.
+ Előkotortam ezt a számot, amúgy létezik még ez az együttes? Egy csomó számukat imádtam! :)
+ SALE! :D Árkádoztam és vettem tök jó dolgokat.
+ Ugyanitt: találtam végre Balea Trend it up szárazsampont, vaníliás danette puding illatban.
+ Végre megkezdtem az egyik szép (Hobbitos) noteszemet, óriási lépés az életemben! Egyelőre könyves listákat írok bele.
+ Epres és almás-fahéjas fánkok.
+ Szerda esti drámai naplemente, úgy éreztem, mintha március lenne, nem január.

És felétek?

2016-01-11

A város, amit nem lehet elhagyni

Betegesen vonzódom az amerikai kisvárosi rejtélyek címkével illethető könyvekhez, és mivel perverz örömömet lelem abban, hogy ilyesmiket olvassak, nem igazán fejlődött ki bennem az a képesség, hogy megkülönböztessem a gagyit az igényesebb daraboktól. Annyira leköt az, hogy próbáljam kitalálni, hogy mégis mi a franc folyik itt, meg olyan kényelmesen érzem magam ebben a közegben, hogy eközben nincs kedvem a stílus boncolgatásával foglalkozni. A Wayward Pines esetében ez mondjuk nem egészen így volt, de erről majd később.



2016-01-07

Things I Love Thursday #51

Boldog első hetet mindenkinek! Ki hogy veszi az akadályokat? Én vegyesen, például újra fáj a fejem, pedig azt hittem, ettől a problémától nagyjából végleg megszabadultam. Éljen a stressz! Az estéket viszont igyekszem kellemes tevékenységekkel tölteni, lásd alább! Mi lenne velem könyvek és olasz bor nélkül?

http://thereaderandthebook.tumblr.com/post/121957877842/remember-when-you-thought-this-wasnt-about

+ Kellemes január 1.: régen hogy gyűlöltem ezt a napot! Délben keltem kisimult arccal, és évösszegző posztokat olvasgattam egész nap.
+ Jen Campbell Youtube-csatornája (köszi Lobo), végre egy olyan könyves videós, aki nem csak bestseller tucatkönyveket emleget!
+ Besétáltam a könyvesboltba, és megvettem A kérés művészetét, mert mostanában mindenhol szembejött és úgy érzem, jó lesz.
+ Egyik éjjel azt álmodtam, hogy az S.-t olvasom, ezért a következő este neki is álltam, nagyon különleges élmény, folyton ezen pörög az agyam.
+ Csodás vacsora tegnap este a Divin Porcellóban Food Tour Nóri jóvoltából. Isteni kaja és borok, illetve átértékeltem magamban mindent, amit eddig a tiramisùról gondoltam.

És felétek?

2016-01-05

Miamona's Reading Challenge 2016

Bár leírtam, hogy nincsenek nagy olvasós terveim, egy-két törekvés azért megfogalmazódott bennem azzal kapcsolatban, hogy miket olvasnék idén, illetve milyen elvek mentén szeretnék haladni. Időközben Miamona elkészítette a saját kihívását, ahol tök jó kategóriákat találtam és teljesen belelkesültem. Bár az egyes pontok nagy része passzol hozzám, úgy gondoltam, kicsit átszerkesztem a listát, és ezzel csatlakozom a mozgalomhoz. Nekem ez a fajta olvasási kihívás fekszik a leginkább: nem konkrét könyveket határozok meg előre, hanem kategóriákat, ráadásul szabadon.



2016-01-03

2015-BEN ELŐSZÖR és más nyalánkságok

Lehet, hogy már jobban unjátok az évösszegzőket, mint a bejglit (én nem, még most is várom, hátha felbukkan egy-egy újabb bejegyzés vagy videó), de az életem hálisten' nem csak olvasásból meg a bőröm kenegetéséből áll, így a tavalyi évhez hasonlóan most is végigfutok picit az elmúlt 12 hónapon. Én nem hiszek abban, hogy vannak jó évek meg rossz évek, abban végképp nem, hogy a páratlan évek rosszak, a párosak meg jók. 2015 nem kezdődött épp a legjobban, viszont ugyanebben az évben vált valóra életem nagy álma is, és ez csak a két véglet. 



2016-01-02

Katacita Beauty Awards - 2015

Decemberi kedvences posztot nem hoztam, helyette inkább kiosztom a 2015-ös Katacita Beauty Nagydíjat! Igyekeztem minimalizálni a mennyiséget, még ha ez elsőre nem is tűnik úgy. A bejegyzés végén meg megtekinthető az év 5 legnagyobb csalódása is, csak hogy lássátok, az életem a fürdőszobában nem mindig csak játék és mese. 



2016-01-01

2015 könyvekben

Nem én leszek az első, aki leírja az évösszegző könyves posztjában, hogy 2015 nem a világmegváltó olvasmányok éve volt. A könyvek nagy része, ami a kezembe került, pozitív élményt nyújtott, ha használnám a csillagozás elvét, azt mondanám, sok volt a 4-4,5 csillagos könyv, de most a top 5 sem jött össze olyan könnyen, mert kevés volt az extrán kiemelkedő regény. Ami még érdekes, hogy 1-2 hónapja elkezdtem írni ezt a posztot, összeállítottam a top 5+5-ömet, majd az első négy helyezettet leszámítva most teljesen átrendeztem a kupacot.
A kedvenceken kívül írok a csalódásokról, a beszerzésekről, a tendenciákról, amelyek 2015-öt uralták nálam, meg picit a blogról is.