2015-04-20

Szuper mega giga szárazsampon-összehasonlító

Újra beauty kontent, ezer éve készülök erre a posztra, mert nagy szárazsamponmán vagyok! És hogy lássátok, kivel van dolgotok, még egy kicsit vásároltam is a teszt kedvéért, hogy teljesebb legyen a kép meg nagyobb a minta. 
Azt vettem észre, hogy a szárazsamponoknál különösen érvényesül az a tendencia, hogy totál mindenfelé szórnak az értékelések és vélemények egy-egy márkáról, így amit itt leírok, nyilván nem szentírás, de azért igyekszem mindenféle objektív szempont alapján jellemezni a termékeket, illetve a végén a főbb szempontok nyertesét is ki fogom emelni. 

Ők a versenyzők:


9 verziót hasonlítok mindjárt össze, biztos lehetne több is, de remélem, egyelőre ez is segítséget nyújt majd néhányotoknak. Még annyit kikötésként, hogy az én véleményem (illetve igényem) sem állandó, folyton változik, hogy melyik terméket kedvelem, szóval ez a bejegyzés az épp aktuális preferenciáimat tükrözi, de ahogy fentebb írtam, mindenképp törekszem az objektív megközelítésre.

1. Dove Refresh+Care 


Vele kezdem, mert ő a legkönnyebben beszerezhető, szerintem mindegyik drogériában megtalálhatjátok. Amikor az első flakont használtam, egészen szerettem, de most, hogy a teszt kedvéért újravásároltam, és megint kipróbáltam, már egyáltalán nem értem, hogy miért, ugyanis elég minimális változást veszek észre, miután befújom vele a hajamat. 

Prók:
+ aránylag kellemes, gyümölcsös illat
+ nem teríti be fehér porral a fejet, sötét hajra is jó
+ nem ragaszt, nehezít el
+ könnyen beszerezhető
Kontrák:
- nagyon hamar elfogy, ahhoz képest viszont nem olyan olcsó, 1500 Ft körül mozog
- minimális a hatása

2. Toni&Guy cleanse


Utazáshoz kerestem szárazsampont, mert igen, 4 napig sem bírom ki nélküle. Ezt az egyet találtam 100 ml alatt, ár-mennyiség arányt tekintve katasztrofális, de mindegy, ezt úgyis csak akkor használom, ha elutazom, és vagy kevés a hely, vagy kézipoggyász-kompatibilis megoldás kell. 

Prók:
+ isteni, friss illata van (bár elég intenzív)
+ utazáshoz kiváló, mivel csak 75 ml
Kontrák:
- szinte semmit nem csinál a hajammal, inkább csak a lelkemet nyugtatja meg, hogy na ez is megvolt
- nem emlékszem pontosan az árára, de úgy rémlik, közelít a 2000 Ft-hoz, ami lássuk be, 75 ml termékért nem annyira ideális

3. Schauma Cotton Fresh


Párszor már leírtam, hogy az egyik személyes kedvencem ez a Schauma, mert bár vannak hátrányai (mindjárt sorolom), alapvetően tetszik, amit a hajammal tesz. Ez a termék egyébként tökéletesen megegyezik a kék Syoss szárazsamponnal, ugyanaz az illat, hatás, minden. Ebben egyébként már nincs, és most nem is vettem újra, mert feltankoltam inkább Batiste-okból. 

Prók:
+ úgy érzem, valóban felfrissíti a hajamat, nem csak látványilag, illetve tetszik a végeredmény, nem mattít túlságosan, meghagyja a haj természetes fényét
+ könnyen beszerezhető (Rossmannban tuti van) és az ára is normális (~800 Ft)
Kontrák:
- nehéz adagolni, hirtelen jön belőle sok, és olyankor kicsit könnyen befehéredhetünk
- egyáltalán nem kellemes az illata, erőteljes mű-citrus blööö

4. Batiste medium & brunette


Ha sötét színű a hajad, és volt szerencséd kínlódni emiatt különböző szárazsamponokkal, akkor ő a te barátod. Régen jobban el voltam tőle ájulva, most annyira nem, de folyamatosan ingadozik a véleményem, néha úgy érzem, alig csinál valamit, és nem is tartós a hatása, de például ma is őt használtam, és teljesen vállalható a hajam.

Prók:
+ sötét hajon is bátran használható
+ normális illata van (a régi Impulse Spice Girls spray-re emlékeztet :D)
+ rettentő sokáig elég (az egyik flakont majdnem egy évig használtam)
Kontrák
- külföldről lehet csak rendelni, legalábbis én még nem láttam ilyet Magyarországon
- kicsit hajlamos rátelepedni a hajra, tehát friss érzetet nem kell tőle várni, de a látvány az rendben van

5. Batiste XXL volume


Ő egy egészen új felfedezettem, még nem is használtam túl sokszor, de ha nagyon lapos a hajam, akkor mindenképpen ezt vetem be, mert varázslatos, hogy mennyire megemeli a hajtöveket! 

Prók:
+ tényleg volumennövelő, csodásan dúsítja a hajat
+ az illata kellemes, ugyanolyan, mint a barna hajra valóé
Kontrák:
- nagyon fehér, óvatosan kell adagolni, mert tényleg telibevágja a fejünket látható porral
- beszerezhetőség - lásd fentebb

6. Batiste Fresh


Amikor úgy döntöttem legutóbb, hogy jól betárazok Batiste-okból, teljesen random rendeltem meg ezt a verziót, féltem is kicsit az illatától, hogy majd biztos olyan lesz, mint a wc-illatosító, de kellemes csalódás ért ezt illetően, valamint a hatásával is elégedett vagyok. 

Prók:
+ csodás illat, hasonlít az Essence parfümömre egy kicsit (like a walk in the summer rain)
+ nem nehezíti el a hajat és nem is ragasztja össze a hajszálakat, tényleg friss érzetet biztosít
Kontrák:
- picit fehér, bár nem annyira, mint az XXL volume
- beszerezhetőség - lásd fentebb

A Batiste szárazsamponok kb. 2-3-4 euróba kerülnek, az asos.com-on meg tudjátok rendelni őket (sajna már van postaköltség, 30 euró rendelés alatt legalábbis, de vállalható). Eddigi tapasztalataim alapján sokáig elég, ami benne van.

7. Isana


A tökéletes pénzkidobás, még akkor is, ha 500 Ft körül jutottam hozzá. Aztán ki tudja, lehet, hogy egy szép napon majd ő lesz a kedvencem, de egyelőre messze nem érzem benne a potenciált még arra sem, hogy egyáltalán használjam. 

Prók:
+ olcsó 
+ az illata nem túl tolakodó, igazából elviselhető teljesen
Kontrák:
- semmit nem csinált a hajammal, de tényleg semmit
- most foglalja a helyet a polcon

8. Balea Trend it Up! Lovely Berry


Úgy tudom, limitált kiadás volt, de én még mindig bele szoktam futni egyik-másik dm-ben, illetve kapható egy kék, állandó verzió is belőle, bár azt még nem próbáltam, nem tudom, mennyire hasonló a kettő. 

Prók:
+ elég szépen felszívja a zsírt a hajról, és tartós a hatása
+ nem nehezíti el a hajat
+ olcsó (~600 Ft)
+ egy picit talán még dúsít is, mivel elég sok benne a "por"
Kontrák:
- egy kicsit fehér ez is, meg néha úgy érzem, túlságosan matt lesz a hajam tőle, de máskor meg nem, szóval mintha ezt a mondatot le se írtam volna :)
- az illata nem a legjobb, nagyon mű epres
- limitált

9. Hintőpor


Nekem Caola van itthon, de gyanítom, bármelyik más típussal behelyettesíthető. Régebben még nem voltak fújós szárazsamponok, addig a jó kis retró hintőpor-szerű szárazsampon elnevezésű termékeket használtam, amelyek szerintem semmiben nem különböztek egy mezei hintőportól, de legalább rémes szaguk volt. Ennek a Caolának szinte semmi illata nincs, illetve tökéletesen helyettesíthető vele a szárazsampon, felszívja a zsírt és felfrissíti a hajat.

Prók:
+ remek munkát végez, simán van olyan jó, mint bármelyik fújós termék
+ nincs benne alkohol (a szárazsamponokkal ellentétben), így nem szárítja annyira a fejbőrt
+ piszok olcsó és a végtelenségig elég
Kontrák
- kicsit nehéz kezelni (de azért könnyen bele lehet jönni), kell trükközni az eloszlatással is, ha nem akarunk világos foltokat a fejünkön
- nem olyan fenszi, mint egy fújós szárazsampon. :)

És akkor a mindenféle szempont győztesei, ahogy ígértem:

A legkedvencebb: mindig változik, de most épp a Batiste fresh illetve a Balea
A legdúsítóbb: Batiste XXL volume
A legjobb illatú: Toni & Guy és Batiste Fresh
A legjobb ár-érték arányú: hintőpor vagy a Balea
A legtöbb helyen beszerezhető: Dove
A legbénább: Isana
A legtartósabb hatású: Balea
A leghosszabban kitartó: Batiste bármelyik

Ami az összehasonlításból kimaradt, de már próbáltam, az a Batiste Blush, nem használtam sokáig, pedig 400 ml-s, de már nem hoztam el ide az Önálló Életbe. Az illata kellemetlen, úgy rémlik, plusz eléggé befehérítette a hajamat. Illetve a kék Syosst a Schauma kapcsán megemlítettem, de amit ott leírtam, az igaz a Syoss termékére is. 

A lista messze nem teljes, nekem is van még néhány típus a kívánságlistámon, előbb-utóbb ők is az enyémek lesznek. Van például a Lushnak egy por állagú szárazsamponja, róla PuPillától hallottam, aztán a Balea Trend it Up! állandó darabjára is kíváncsi vagyok, meg nemrég az Aussie is kijött egy saját verzióval. 

Remélem, hogy valamelyest hasznosnak találjátok ezt az összehasonlítást, és nem fogtok nagyon átkozni, ha véletlenül ez alapján választotok magatoknak szárazsampont. :) Ha még kíváncsiak vagytok bármi infóra a termékekkel kapcsolatban, kérdezzetek!

Nektek egyébként melyik a kedvencetek? 

45 megjegyzés:

  1. Ez nagyon hasznos volt köszi :) Épp most gondolkodtam szárazsampon vásárlásán, eddig csak nagy ritkán használtam hintőport, de nem éreztem túl jó megoldásnak. Eddig is a Baleával szemeztem, most már biztos ő lesz a befutó, bár inkább az állandó változat, mert a mű gyümölcs illatot nehezen viselem (meg amúgy is limitált). Meg ezzel a Batiste (és ebben a pillanatban jöttem rá, hogy nem Baptiste :D) XXL-lel is nagyon felcsigáztál, nekem is nagyon lelapuló hajam van, és eddig nem találtam olyan terméket, ami hajlandó lenne segíteni ezen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök! :)
      A hintőpor után mindenképp felüdülés egy fújós verziót használni, sokkal kényelmesebb (kivéve azok, amelyek beterítik a sötét hajat fehér porral, sajna az XXL volume is ilyen, de azért lehet vele trükközni).
      Amúgy a lelapulás ellen ajánlom a hajhabot! :) Van a Niveának egy volume sensation vagy valami hasonló nevű habja, abszolút nem ragad meg tapad, én azt szoktam hajszárítás előtt ráapplikálni a hajamra, aztán az eléggé feldobja.

      Törlés
    2. Uhhhh, mindjárt a szárazsampon témához is hozzászólok, de ezermillió köszönet a hajhab tippért, már keresgélek egy ideje valami jófélét, ami nem ragasztó hab formában. :)

      Törlés
    3. Hajhabom van, egy Alverdés, még nem döntöttem el, hogy én használom-e rosszul, vagy a termék rossz, vagy egyszerűen a hajam nem hajlandó semmilyen együtt működésre :) Mindenesetre ezt a Niveát megjegyzem, majd egyszer lehet, hogy kipróbálom.

      Törlés
    4. Carmenesque: remélem, ez majd tetszeni fog, én még nem is próbáltam mást szerintem, szóval nincs összehasonlítási alapom.

      Catriana: még ami jó lehet, az a texturizáló spray, nekem ilyenem van/volt:
      http://kremmania.hu/kremek/l-oreal-paris-l-oreal-studio-line-txt-excess
      ezzel csak az a baj, hogy rohadt kevés van benne (legalábbis az enyémben), és ahhoz képest annyira nem jó az ára.
      Meg most elkezdtem tesztelgetni a balea trend it up volumenpúderét, majd beszámolok, hogy mennyire jött be :)

      Törlés
  2. Ezt a posztot már vártam egy ideje :D Azt hiszem ma venni fogok Schaumásat, mert egyik ismerősöm is dícsérte. Amúgy én nem tudom milyen bjútifeketelyukban éltem, mert még sose volt ilyenem. Kamszkoromban hintőporral küzdöttem, azóta meg beletörődtem, hogy 3 naponta mosok hajat :D (na de most nem foghatom a nem tornázást a hajam állapotára, hanem szárazsamponnal kihúzom majd :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adtál is egy löketet, hogy minél hamarabb megírjam! :)
      nyugi, néha én is bjútifeketelyukban érzem magam, pl sohasem használtam még szempillagöndörítőt :D
      Egy napot tud amúgy kitolni a szárazsampon, mondjuk ez lehet függ attól is,hogy valakinek mennyire zsírosodik gyorsan a haja, én 2 naponta mosom, és a 2. napon már mindig alap a szárazsampon :/

      Törlés
    2. hehe :D
      na azt szoktam használni, egész jó (amikor nem a szemhéjamat csípem be :D), göndörít, szempillaspirállal fixálom

      Törlés
    3. Bjútifeketelyuk :D írjunk egy szótárat lassan XD

      Törlés
  3. Hát tényleg látszik, mennyire más válik be az embernek :D
    Ugyanis a Baleát rühelltem (borzasztó szaga van az állandó verziónak), az Isanát viszont imádtam, amikor használtam, csak azért cseréltem le, mert nem volt kiemelkedő, és találtam másikat. Kallost egész konkrétan, de aztán pár flakon után azt is lecseréltem, mert nehéz volt kezelni és fulladoztam tőle. Most ezt használom, és nagyon szeretem is, nem a legpraktikusabb, de szerintem ez műveli azt a hajammal, amit egy szárazsampontól elvárok: http://kremmania.hu/kremek/stella-herba-vita-szaraz-sampon
    Érdekes módon ez bejön, a hintőpor viszont nem, persze a zsírt felszívja, de nekem elég hosszú a hajam, és amikor már ott tartok, hogy szárazsamponozni kell, akkor már eléggé el is van nehezülve, szóval kell egy kis tunning a tartásnak, és olyat a hintőpor nem tud.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és nagyon komoly bejegyzés lett, biztos jó sok munkád van benne :)

      Törlés
    2. Erről beszélek :D Hagyományos sampon terén is hasonló a helyzet szerintem.
      Arról hallottam, hogy az állandó verziós Baleának sincs jó illata, ezért félek kicsit tőle.. amúgy nem értem, hogy miért kell agyonnyomni az összeset parfümmel? OK, legyen valami illata, de miért kell ilyen intenzívre csinálni az összeset?
      A Herba Vitának milyen illata van? Az ilyen retró jellegű szárazsamponoknál is sokszor ez a szűk keresztmetszet :D

      Köszi, igazából csak le kellett írnom mindent, ami már fejben rég megvolt. :)

      Törlés
    3. A Herba Vitának szerintem semmi illata nincs. Vagy legalábbis nekem még nem tűnt fel :D amúgy értem, hogy kell egy kis illat, ha az embernek többnapos a haja, akkor ott van mit elnyomni néha, de szerintem is felesleges egy ekkora illatfelhő.
      Egyébként arra jöttem még rá, hogy egész más hatása lesz bármilyen szárazsamponnak, ha máshogy dolgozza be az ember a hajába. Eleinte mindig törülközővel dörgöltem át a fejem, aztán átszoktam arra, hogy kézzel csináljam, és sokkal természetesebb, mondjuk ez talán inkább a spray kiszerelésűeknél volt lényeges.

      Törlés
    4. Az jó, ha nincs illata. :)
      Na majd próbálkozom a különböző technikákkal :) A por állagút én is régebben törölközővel szoktam, de igazából ujjakkal sokkal kevésbé macerás. Meg jobb is, főleg, ha valamelyik nagyon fehéret használjuk, én ma reggel jól megszenvedtem a Batiste xxl-lel, képtelenség úgy kifújni, hogy ne úgy nézzek ki, mint aki most jött ki egy porfelhőből.

      Törlés
    5. Így, hogy kérdezted, megszagoltam :) és van egy kicsi illata, ilyen egyszerű krémes-parfümös, de nagyon visszafogott, használat közben sem érezni különösebben.

      Törlés
    6. Jó, az simán belefér, főleg, ha ezekhez a brutál erős szagú fújósokhoz hasonlítjuk. :)

      Törlés
  4. Köszi, már vártam én is! Majd azt hiszem én is teszek egy próbát valamelyik könnyen beszerezhetővel, ami viszonylag még olcsó is, de addig is használom a jó öreg hintőport. Mivel én inkább szőkés vagyok, nem annyira tűnik fel, kicsit mattítja a hajszínemet, de egy plusz napot rá tudok húzni. Nálam a 3. nap a katasztrófa kezdete, eddig egyszer merészeltem másnap szárazsamponnal menni dolgozni. Igaz, még átfújtam hajszárítóval is, hogy legyen egy kis tartása, aztán egy gyors konty és elvoltam vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hintőpor teljesen jó dolog szerintem :) még sötét hajon se olyan gáz, mert nem olyan koncentráltan kerül a hajra, mint egy fújókás.
      Remélem, sikerül valami jót választani!:)

      Törlés
  5. Na szóval, szárazsampon. Egy ideig a Balea állandó volt a kedvencem, mert elviselhető volt a szaga, és megfelelően működött. Aztán rátaláltam a Dove-ra (vagyis #essiebuttoneffect) és azóta kedvenc pozícióban van, bár néha én is kevésnek érzem. Valahogy azzal, hogy nem hagy fehér port a hajon, mintha nem jönnének azok a molekulák, amik felszívják a zsírt. De az én vékonyka hajamnak ez még pont elég szokott lenni, szóval szeretem.
    Nemrég utazáshoz vettem egy pici Batiste szárazsampont Tropical illatban. Iszonyatosan nagy csalódás volt, néztem is, hogy komolyan ezért rajong a fél világ?? A Balea is fehér nyomatos, de amit a Batiste művelt, arra nem voltam felkészülve. Szóval így utazáshoz elment, ha mondjuk úgy használtam, hogy este fújtam be a hajamat és forgolódtam rajta. Így még pont vállalható volt másnap a hajam, igaz csak összefogva. De nem tudom, hogy nagyban is meg merjem-e venni, talán még a barnára kíváncsi vagyok. Amíg ezt eldöntöm, addig pedig használgatom a Dove és Balea váltót, mivel nálam ezek iszonyatosan lassan fogynak el (sokszor inkább megmosom a hajamat, és kész) így van időm még ezen agyalódni.

    A kívánságlistádról:
    A Lush nem rossz, de szerintem egy hintőpornál nem tud többet, és nekem nagyon nem jött be, hogy még messy is.
    Az Aussi egyenesen tiltólistás, mert már a samponjuktól is rosszul voltam, annyira erős volt a szaga, szóval sejtem, hogy a szárazsampon sem lenne sokkal jobb.
    Mostanában a Colab szárazsampon keltette fel a figyelmemet, de sajnos csak a briteknél elérhető, úgyhogy egyelőre marad a kívánságlistán, de ha arra járok, akkor biztosan beszerzek egyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, úgy tűnik, kompromisszumot kell kötni: vagy fehérség vagy kevesebb hatás :)
      Viszont a Dove-tól tényleg kicsit felfrissül a haj, mert nem csak telefújja porral, hanem valami más is van mellette.
      Úgy tűnik, a batiste-nál nagyon vegyes a felhozatal... a fresh pl. nem olyan fehér, de a legjobb tényleg a sötét hajra való (abból is van többféle).

      Igen, a Lush-nál én is a macerától fázom kicsit, de Lush- és szárazsampon-mániásként szinte kötelező lesz kipróbálnom. :D
      Pont tegnap olvastam posztot a Szépséglaboron az Aussie-ról, és az dicsérős poszt volt, meg hogy állítólag tök jó barack illata van, de én még a sampont se próbáltam, szóval majd egyszer beleszaglok.
      A Colab is ilyen jó kis Youtube gurus márka, nem? :) na legközelebb ha valaki megy Angliába, hozatok vele (vagy kimegyek én magam :)).

      Törlés
  6. Hú, micsoda megaposzt tényleg. :) Sokáig tarthatott összerakni, meg persze beszerezni hozzá a tapasztalatokat.
    Én régen valami nevenincset próbáltam, az se volt rossz (tényleg nem tudom a nevét, majdnem jelöletlen ormótlan nagy fehér flakon....), meg Schaumát is, csak az kék volt.
    Ah, igen, én nagyon szeretem a Lushost, No Drought a neve, szerintem pillekönnyű és jó illatú is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az évek során felgyülemlett némi tapasztalat. :)
      most már szerintem rengeteg féle szárazsampont megemlítettek itt ti is (még ha épp nem is tudod valamelyik nevét), nem is gondoltam volna, hogy ennyi létezik! :)
      Legközelebbi Lush rendelésemnél/túrámon beszerzem!:)

      Törlés
  7. Az epres Balea nekem is nagy kedvencem volt, amíg kapni lehetett, de az állandó verzió annyira fullasztó, mintha homokviharba keveredtél volna, a hatása pedig a nullával egyenlő. Viccnek azért elég jó, hogy nyitott ablak mellett, gázmaszkban kell használni, de hogy még rossz is, az ciki. Ezt kellett volna visszavonni, nem az epreset.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy amióta kitettem a posztot, én se látom sehol... pedig kell majd az utánpótlás, és ha a másik tényleg ennyire rettenet, akkor nem tom, hogy azt akarom-e. :)

      Törlés
  8. Katacita: melyik az, amelyik ha kifújod a kezedre, akkor nem lesz nedves-ragacsos mondjuk 2 perc múlva? mert nekem az összes fújós ilyen volt, amit eddig próbáltam (kb.3 fajta - 2 féle Balea és a Frottee). Ennél fogva a hajamat is furán összeragasztják, egyáltalán nem jók nekem. Én továbbra is a szórósra esküszöm, de ha vki mutat egy olyat, ami egyáltalán nem ragad, azt kipróbálnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, most teszteltem és pontosítok: a nedves-ragacsos mellett ne álljon össze, hanem porszerűen peregjen. mert szerintem ezekben van valami (talán a hajtógáz), amitől így összeállnak és ez nem jó.

      Törlés
    2. Na így még nem teszteltem egyiket sem :)
      Nekem pl ez a Balea tök "száraznak" tűnik, de látod, mennyire különbözők a vélemények. Majd a Dove-ot még megfigyelem ebből a szempontból, aztán jelentkezem! :)
      Amúgy az is a baj még a fújósokkal, hogy általában nagyon koncentráltan jön ki belőlük a cucc, a szórósnál meg oda teszel és annyit, amennyit akarsz.

      Törlés
    3. aha, lehet ezt az epres baleát megpróbálom.
      igen, én a kezemre szoktam szórni a szóróst és onnan viszem a hajamra, amennyit akarok.

      Törlés
    4. Tegnap néztem a Dove-ot, de nálad az szerintem tiltólistás :) Alig van benne por, inkább "lé"...

      Törlés
  9. Megagigabjútiposzt, jeee. :D
    Nekem régen volt valami Rossman-os noname szárazsamponom, az nem fújós volt, hanem ilyen kupakos-rázógatós, brrr, gondolni sem akarok rá, tiszta fehér volt tőle a hajam, és csak hajmosással jött ki...

    Most egy Syoss fekete fújósom van, azt szeretem, kicsit megemeli a hajtöveim, nem hagy nyomot, és frissebbnek tűnik tőle a hajam. Mást még nem próbáltam, de lehet majd ha ez elfogy, fogok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól hangzik :D nem is emlékszem ilyesmire. :)
      Ez még a pixibages syoss? (aztán lehet az már nagyon rég volt, és már ezer éve elfogyasztottad :))

      Törlés
    2. Igen, ez még mindig az. :D Nagyon ritkán szoktam használni, még mindig inkább hajat mosok (vagy összefogom copfba, khm-khm. :P).

      Törlés
  10. Én igyekszem átállni a teljesen natúr vonalra, ezért nálam a hintőpor a nyerő, mert a többi teli van mindenféle kemikáliával, szilikonnal, alkohollal stb. amiket igyekszem kerülni, egy ideje hagyományos sampont, balzsamot sem használok helyette szódabikarbónás vízzel mosok hajat és almaecetes vízzel öblítem le, meglepődtem hogy milyen dús lett a hajam az almaecettől, ezt eddig egyik fancy volumennövelő sampon sem tudta. (szerencsére az almaecet szaga hajon már nem érződik, de illóolajat is lehet adni hozzá, ha valaki fel akarja turbózni) :D Pakolásként meg sheavajat, mandula-, kókuszolajat használok, úgy vettem észre ettől a rutintól sokkal kevésbé zsírosodik a hajam. :) Bőrápolás terén is tervezel ilyen bejegyzést? Szívesen olvasnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastam már olyan cikket is, amiben azt írják, hogy a hintőpor (ill. konkrétan a talcum) is káros, de szerintem egyszer már mindenre ráfogták ezt. :) Az almaecettől félek, hogy leszedné a festékemet, de gondolom nálad akkor a festék sem játszik.
      A kókuszolajos hajvég- és fejbőrpakolást én is nagyon szeretem, amúgy még a rozmaringolajra mondják, hogy késlelteti a zsírosodást, csak az meg illóolaj, szóval lehet, hogy valaki érzékeny rá.

      Köszi a pozitív visszajelzést! :) A bőrápolási rutinomat most tervezem kicsit átalakítani, illetve kiegészíteni profibb cuccokkal, úgyhogy addig ilyesmit nem írok, amíg ez nem épül be az életembe, de egy arclemosós összehasonlítós tesztem volt már meg két ajakápolós is, ha van kedved, nézd meg őket! :)
      http://bookwormkatacita.blogspot.hu/2014/12/imadok-arcot-mosni.html
      http://bookwormkatacita.blogspot.hu/2014/10/mit-kensz-szadra-2-10-ujabb-ajakapolo.html

      Törlés
  11. Visszasomfordáltam ide! :) Vettem nemrég Batiste szárazsampont, az oroiinalt, meg a volume-osat, és eddig nagyon imádom! :) Köszi a tippet hozzá! Lehet, hogy áttérek teljesen ezekre, a spré forma sokkal kényelmesebb, mint az öntögetős Lush, ami ugye nekem nagy kedvencem. :)
    :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, örülök, hogy bejöttek! :) Igen, nagyon kényelmesek különben, de annyit emlegetted már a Lusht, hogy egyszer muszáj lesz kipróbálnom. :)
      Az xxl volume nekem nagyon fehér volt, pontosabban ez volt az, amit nem tudtam úgy kifújni a hajamra, hogy ne maradjon fehér, de amúgy sokan szeretik, mert nagyon jól megemeli a töveket!

      Törlés
    2. Nekem sok hajam van és hosszú, és mégis megemelte a volume, szóval tényleg működik, szuper! :) Nem zavar a fehérség, eldolgozom benne, eddig minden szárazsamponom fehér volt, már megszoktam :D (tudom, van barna is pl a batiste-ból, majd lehet kipróbálom azt is legközelebb)
      A Lusht is szeretem azért, de tényleg sokkal kényelmesebb így.
      :* :))))

      Törlés
  12. Sziasztok! Először is köszi az összehasonlítást! Azt szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyi ideig tart egy ilyen művelet, mire vállalható állapotú lesz a zsíros hajból? Arra lennék kíváncsi, hogy nem egyszerűbb akkor már megmosni? A fodrászom javasolta, de ha gyorsabb megmosni, akkor lehet maradok ennél az opciónál. Köszi a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ági! Azonnal. :) Befújod a hajtöveket, kicsit belemasszírozod, és egyből sokkal jobb, szinte frissen mosottnak tűnik. Egy picit persze mattítja a hajat (ha ennek a kifejezésnek itt van értelme), de tényleg ki lehet vele húzni egy napot, vagy a hajmosás előtti napra kicsit szebbé lehet varázsolni vele a hajat, és egy kb. egyperces műveletről van szó. :)

      Törlés
    2. :D A válasz is kb. ilyen gyors volt köszi :)

      Törlés
    3. Szívesen, épp itt döglök a laptop előtt. :D

      Törlés
  13. A Dove Refresh+care-t vettem. Ma vagyok 5. nap a hajmosás után, és még igazából ma sem kellett volna megmosnom. Nagyon jó. Eddig kb. 3 napot bírt a hajam és iszonyatosan bezsírosodott. Örülök, hogy elkezdtem használni. Ja, és volument is ad a hajnak. A mosás utáni 2. naptól használtam, nekem nagyon bejött! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eleinte én is szerettem, aztán egy ideje mintha a hajam észre se venné. De örülök, hogy neked bevált, tényleg életmentő egy ilyen kis flakon! :)

      Törlés